Onvoldoende interesse

Afdrukken

Onvoldoende interesse

Bosrank( Clematis vitalba ) (Bachbloesem nr 9)
Dit is een middel voor de dromers; degenen die ingeslapen zijn; voor hen die eigenlijk nooit helemaal wakker geworden zijn, die maar weinig interesse in het leven hebben. Rustige mensen die niet echt gelukkig zijn in hun huidige situatie en die meer in de toekomst dan in het heden leven. Zij leven in de hoop op gelukkiger tijden, waarin hun ideaal werkelijkheid zal kunnen worden. Wanneer zij ziek zijn doen zij weinig moeite om te herstellen en soms doen zij zelfs helemaal niets. In enkele gevallen komt het voor dat zij de dood met een zekere vreugde tegemoet zien in de hoop op een beter leven of op het mogelijk weerzien van een overledene die hen lief was.

Tuinkamperfoelie (Lonicera Caprifolium ) (Bachbloesem nr 16)
Voor hen die te veel in het verleden leven, bijvoorbeeld een periode van groot geluk, de herinnering aan een verloren vriend of ambities die geen werkelijkheid geworden zijn. Zij rekenen er niet op, een geluk zoals zij dat gekend hebben, nog eens te beleven.

Hondsroos (Rosa canina ) (Bachbloesem nr 37 )
Voor hen die schijnbaar zonder voldoende redenen zich neerleggen bij alles wat hen overkomt. Zij laten zich rustig met de stroom van het leven meedrijven, nemen alles zoals het is, zonder de geringste inspanning te doen om situaties te verbeteren of wat vreugde te vinden. Zij hebben zonder te klagen afstand gedaan van de strijd om het bestaan.

Olijf (Olea europaea ) (
Bachbloesem nr 23)
Voor hen die veel geleden hebben - moreel of fysiek - en zo moe zijn, zo uitgeput, dat zij zich niet meer in staat voelen tot welke inspanning dan ook.Het dagelijks leven betekent voor hen een zware taak, die hun geen enkele vreugde brengt

Paardekastanje (Aesculus hippocastanum ) (
Bachbloesem nr 35)
Voor hen die niet in staat zijn ongewenste gedachten, ideeën, of redeneringen uit hun geest te bannen. Vooral op tijden dat hun interesse voor het heden niet sterk genoeg is om hun geest volledig in beslag te nemen. Kwellende gedachten die zij maar niet kwijt kunnen raken, of die als ze voor enige tijd verjaagd zijn, weer terug komen. Het lijkt wel of zij steeds maar ronddraaien. De aanwezigheid van deze onplezierige gedachten maakt geestesrust onmogelijk en men is niet meer in staat zich te concentreren op het werk of de geneugten van alle dag. Zij vormen een ware mentale kwelling.

Herik (Sinapsis arvensis ) (
Bachbloesem nr 21 )
Voor hen die te lijden hebben onder aanvallen van melancholie of wanhoop, die zo diep zijn, dat het lijkt alsof een donkere koude wolk hen omringt en hen belet het licht en de levensvreugde waar te nemen. Het is mogelijk dat er geen enkele reden of verklaring voor dergelijke aanvallen te vinden zijn. Onder deze omstandigheden is het bijna onmogelijk gelukkig of vrolijk te zijn.

Knop van de paardekastanje (Aesculus hippocastanum ) (Bachbloesem nr 7)
Voor hen die slechts gedeeltelijk profijt trekken uit waarnemingen en ervaringen en die veel meer tijd nodig hebben dan anderen om de lessen uit het dagelijks leven te leren. Als voor de meesten onzer één ervaring voldoende zou zijn, zouden deze er verscheidene nodig hebben, voordat zij de les geleerd hebben. Tot hun schade ervaren deze personen dat zij bij verschillende gelegenheden in dezelfde fout vervallen, terwijl een herhaling toch eigenlijk niet nodig zou moeten zijn, of het observeren van anderen hen zelfs het maken van die fout voor de eerste maal zou kunnen besparen.

Verbonden onderwerpen