Voor hen die onzeker zijn

Afdrukken

Voor hen die onzeker zijn

Loodkruid (Ceratostigma wilmottiana) (Bachbloesem nr 5)
Voor hen die onvoldoende zelfvertrouwen hebben om datgene te doen, dat zij zich hebben voorgenomen. Zij vragen voortdurend de mening van anderen en worden vaak misleid

Hardbloem (Scleranthus annuüs) (Bachbloesem nr 28)

Voor degenen die lijden omdat zij niet in staat zijn te kiezen tussen twee of meer mogelijkheden, daar elke mogelijkheid hen beurtelings als de goede voorkomt. Het zijn over het algemeen rustige personen, die hun moeilijkheden alleen dragen en niet geneigd zijn ze met anderen te bespreken

Slanke gentiaan (Gentiana amarella ) (Bachbloesem nr 12)
Voor hen die gemakkelijk ontmoedigd zijn. Als hun ziekte zich gunstig ontwikkelt of hun zaken naar wens verlopen, is er maar een geringe vertraging in de vooruitgang, of een onbetekenende hindernis nodig om ze aan het twijfelen te brengen en ze te demoraliseren.

Gaspeldoorn (Ulex europaeus ) (Bachbloesem nr 13)
Voor gevallen van uiterste wanhoop. Zij hebben de hoop opgegeven dat er nog iets voor hen gedaan kan worden. Het kan voorkomen dat zij zich laten overhalen ,om verschillende behandelingsmethoden te proberen, om anderen een plezier te doen, maar zij zullen hun omgeving tegelijkertijd verzekeren dat er voor hen nauwelijks kans is dat hun lijden erdoor verlicht zal worden.

Haagbeuk (Carpinus betulus ) (Bachbloesem nr 17)
Voor hen die fysiek of mentaal niet sterk genoeg schijnen de last waar onder zij gebukt gaan, te dragen. De taken van het dagelijks leven schijnen hen te zwaar, hoewel zij er over het algemeen in slagen, te doen wat gedaan moet worden. Voor hen die menen dat een bepaald deel van hun geest of hun lichaam versterkt dient te worden, opdat zij hun taak rustig kunnen volbrengen.

Ruwe dravik (Bromus ramosus ) (
Bachbloesem nr 36)
Voor hen die er naar streven iets belangrijks in hun leven te doen. Die veel ervaring willen opdoen, van alles zoveel mogelijk willen profiteren en echt willen leven. Hun moeilijkheid is de keuze van hun carrière, want hoewel zij zeer ambitieus zijn, hebben zij geen speciale roeping. Dit kan tot vertraging in de ontwikkeling en ontevredenheid leiden.

Verbonden onderwerpen