Terugbetaling

Afdrukken

Terugbetaling

De meeste mutualiteiten betalen gedeeltelijk de homeopathische medicamenten voor hun aangesloten leden die bijkomende verzekering hebben. De neutrale mutulaliteiten betalen tevens een supplement van een raadpleging bij een erkende homeopaat.

Landsbond der Christelijke Mutualiteiten
: 20 % op de prijs van een beperkte lijst van homeopathische geneesmiddelen en enkel indien voorgeschreven door een arts. Maximale terugbetaling van 75,00 € per jaar; na gebruik van een speciaal aanvraagformulier.

Nationale Federatie van Socialistische Mutualiteiten:
20 % op de prijs van een beperkte lijst van homeopathische geneesmiddelen en enkel indien voorgeschreven door een arts. Maximale terugbetaling van 75,00 € per jaar; na gebruik van een speciaal aanvraagformulier. Nationale Federatie van de Vrije Mutualiteiten: 30 % op de prijs van de voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen + 10,00 € voor de eerste consultatie bij de arts die het homeopathisch geneesmiddel voorschrijft. Maximale terugbetaling van 75,00 € per jaar; na gebruik van een speciaal aanvraagformulier.

Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen:
50 % op de prijs van de voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen + 10,00 € voor elke consultatie bij een arts met een maximum van 6 bezoeken per jaar. Maximale terugbetaling van 75,00 € per jaar; na gebruik van een speciaal aanvraagformulier

Terugbetaling ziekenfonds .

  • Alle homeopatische geneesmiddelen voorgeschreven door een arts en afgeleverd door een apotheker komen in aanmerking.
  • Telkens je homeopathische geneesmiddelen koopt in de apotheek op voorschrift, vraag je aan de apotheker een "attest voor homeopathie". De produkten die in aanmerking komen voor terugbetaling zijn gemarkeerd met een asterisk (*) in de rechterkolom.
  • Deze lijst met produkten werd door de ziekenfondsen samengesteld en kan niet gewijzigd worden door de apotheker. Het gaat enkel over de echte homeopathische verdunningen (vanaf D4).
  • Fytotherapie en supplementen komen niet in aanmerking. Het kasticket is niet geldig als bewijsstuk.
  • De attesten verzamel je gedurende het ganse jaar en worden - afhankelijk van uw ziekenfonds - binnengebracht tijdens de eerste maand(en) van het volgende jaar.

Verbonden onderwerpen