Homeopathie

Afdrukken

Homeopathie

Ontdek hier de samenstelling van uw homepathische huisapotheek .
Wij beschikken over een voorraad homeopathische specialiteiten van tal van firma's :
 
Eigen labo: Wij zijn uitgerust met een volledig homeopathisch labo waardoor wij in staat zijn vele homeopathische middelen zelf te bereiden.
Onze eigen diluteek bevat intussen enkele duizenden flesjes. Deze flesjes bevatten de courante verdunningen van vele homeopathische middelen. Deze verdunningen worden gebruikt om enkelvoudige of samengestelde oplossingen te maken, alsook globulen en granulen en homeopathische kuren.
Hiervoor maken we tevens gebruik van een hypermodern verneveltoestel en een dynamisator.
Een groot deel van de zelfgemaakte granulen en globulen zijn meteen uit voorraad leverbaar of kunnen op uw verzoek bereid worden binnen de kortst mogelijke tijd . Indien het door u bestelde middel om een of andere reden niet door ons bereid kan worden, bestellen wij het bij het homeopathisch labo van uw voorkeur.
Ook uw homeopathische druppels bereiden wij zelf en kunnen we desgewenst meteen voor u bereiden.
We hebben ook een grote voorraad moedertincturen en glycerine-maceraten.
Mocht er iets niet voorradig zijn, dan kan dat zonder problemen besteld worden. De meeste zaken zijn binnen de 24u leverbaar, behalve de producten die rechtstreeks bij de producent besteld moeten worden, alsook de buitenlandse produkten.
Buitenlandse geneesmiddelen zijn leverbaar, doch enkel op geneeskundig voorschrift, begeleid van een speciaal formulier voor buitenlandse produkten dat door uw dokter wordt meegegeven.

De homeopatische geneesmiddelen komen voornamelijk voor onder de vorm van granulen, globulen en druppels. Ook andere vormen zijn mogelijk: tabletten, siropen, oogdruppels, zetpillen, crèmes, zalven, ampullen, sprays, tandpasta’s, maandkuren, …

Granulen en globulen zijn suikerbolletjes die doordrenkt zijn met de welbepaalde verdunning van het geneesmiddel.Wij beschikken over een zeer gote voorraad granulen en globulen van de firma Unda. Wij kunnen uiteraard ook bestellen bij het labo van uw voorkeur (Dolisos, Homeoden, ...)

Hoe en wanneer wordt homeopathie ingenomen?
  Raak de korrels niet aan met de vingers, het verpakkingssysteem maakt dit mogelijk.
  Onder de tong laten smelten.
  Granulen: 1 tube bevat meerdere bolletjes, de gebruikelijke dosering bestaat uit een inname van 3 korrels per keer en dat meerdere keren per dag.
  Globulen: (deze zijn kleiner dan granulen) de inhoud van de tube wordt in één keer volledig ingenomen (bij kinderen soms halve tube).
  Voor de kinderen en zuigelingen worden de korrels en de tabletten opgelost in een beetje water en vervolgens toegediend met een plastiek lepeltje of in de zuigfles.
  Druppels worden onder de tong ingenomen of in een klein beetje plat water, vervolgens houdt men de druppels een halve minuut in de mond alvorens ze in te slikken.
  Tenzij anders voorgeschreven, dienen de geneesmiddelen nuchter ingenomen te worden, tussen de maaltijden of een kwartier ervoor.
  Men heeft bij voorkeur geen enkele bijzondere smaak in de mond wanneer men het middel inneemt. Munt, koffie, tabak, sterke dranken en elke andere sterk gearomatiseerde substantie dienen minstens één uur voor de inname vermeden te worden.
Het bewaren van homeopathische geneesmiddelen .
De homeopathische producten mogen niet op de microgolf, koelkast, computer, televisie, … bewaard worden.
Voor de druppels die lange tijd niet gebruikt werden, is het aangeraden de fles voor het gebruik flink te schudden.
De geldigheidsdatum van homeopathische geneesmiddelen staat meestal op de verpakking vermeld.
 

Verbonden onderwerpen