Veenbessen tegen blaasontsteking

Afdrukken

Veenbessen tegen blaasontsteking

De meest voorkomende problemen van de urinewegen en de blaas worden veroorzaakt door bacteriën die zich in de urinewegen vermenigvuldigen.                       ProductinformatieMeer dan 90% van de gevallen van blaasproblemen wordt veroorzaakt door de E-Coli bacterie. Uit onderzoek is gebleken dat E-Coli zich aan de blaaswand kan hechten en daardoor kan deze de blaas niet verlaten via de urine. De E-Coli bacterie veroorzaakt de blaasontsteking. Dit blaasprobleem komt vooral bij vrouwen voor. Vrouwen zijn veel vatbaarder dan mannen, omdat de urinebuis van de man veel langer is dan bij een vrouw.veenbessen

Een blaasontsteking is een vervelende en pijnlijke kwaal. Over het algemeen is een blaasontsteking goed te behandelen. Omdat een blaasontsteking zich kan uitbreiden naar andere organen, is het wel echt nodig om ermee naar de huisarts te gaan. Hij zal aan de hand van de klachten een onderzoek instellen en eventueel antibiotica voorschrijven. Door de antibiotica worden de bacteriën gedood en verlaten via de urine het lichaam. Vaak blijven in de blaaswand nog enkele bacteriën achter, die in de toekomst mogelijk een nieuwe blaasontsteking kunnen veroorzaken. De huisarts zal dan opnieuw een antibioticumkuur voorschrijven. Het risico dat bacteriën achterblijven, blijft aanwezig.

Er is ook een natuurlijke manier om van je blaasontsteking af te komen: veenbessen (ook wel cranberry’s genoemd). Dit product bevat de suiker mannose waar de bacteriën in je blaas zich aan hechten. Deze suiker hecht zich ook aan de blaaswand, die daardoor een glad oppervlak krijgt. De aangehechte bacteriën verlaten met de urine de blaas en krijgen niet de kans om zich aan de blaaswand te hechten.Veel mensen hebben baat bij dit natuurproduct en hebben minder last van blaasontsteking.